Ledig tjänst fysioterapeut

Vill du jobba med oss?

 

Fysrehab växer på alla vis och söker Fysioterapeut till föräldravikariat.


ANSTÄLLNINGSFORM: Enligt överenskommelse. Föräldravikariat inledningsvis med start första kvartalet 2020 tom juli 2021 med eventuell möjlighet till tillsvidare tjänst längre fram.


ANSTÄLLNINGSVILLKOR: Vi har kollektivavtal med fysioterapeuterna.


KOMPETENSER:

  • Legitimation som sjukgymnast eller fysioterapeut (KRAV)
  • Svenska i tal och skrift (KRAV)
  • 2+ års erfarenhet av arbete som fysioterapeut (MERIT)

 


Vem söker vi?

Vi söker dig med erfarenhet av primärvårds- och idrottsskaderehabilitering och som vill vara med och driva utvecklingen av vår mottagning. Du trivs med att arbeta med idrottsmedicinskt rehabilitering i primärvården, men ser också övriga patienter som en utmaning att pröva ditt kunnande på. Du kan applicera det idrottsmedicinska tänkandet för patienter i olika åldrar, allt från vardagsaktiva och motionärer till elitidrottare. Du vill arbeta evidensbaserat och vill fortsätta utvecklas inom dessa områden. Kanske har du också vidareutbildning inom ortopedisk medicin. Engagemang i idrott- och föreningsverksamhet ses också som positivt.


Vad ingår i dina arbetsuppgifter?

Din huvudsakliga arbetsuppgift är rehabilitering av patienter inom Vårdval rehab i Västra Götaland (Primärvård). På Fysrehab finner du patienter i alla åldrar som råkat ut för något som medfört symtom, smärta och/eller funktionsnedsättning. Till oss söker sig företrädesvis patienter som vill komma tillbaka till sin tidigare fysiska aktivitet eller idrott. Vi har dessutom samarbete med ett antal idrottsföreningar i olika sporter.


Du kommer kunna fokusera på ditt arbete med patienter tack vare vår organisation där administrativ personal underlättar det patientnära arbetet. Vi har även en alltid bemannad reception som hjälper till med allt övrigt administrativt.


På Fysrehab har vi en individanpassad utvecklingsplan där du kontinuerligt vidareutbildas inom fysioterapi. Vår ambition är att alltid ha personal med hög kompetens och utbildning enligt senaste rön.

 

 

 

Vad är Fysrehab?

Vi är två team på Fysrehab, ett team arbetar enligt tilläggsuppdrag neurovårdteam med uteslutande neurologiska patienter och då företrädesvis nyinsjuknade i stroke. Teamet består av en sjukgymnast, en arbetsterapeut och en logoped.


Det andra teamet, där du kommer att verka, består av 7 sjukgymnaster/fysioterapeuter och 1 arbetsterapeut. Vi är inriktade mot rehabilitering av patienter med muskuloskeletala besvär. Ungefär 25% av våra patienter är idrottspresterande på hög nivå, ca 70% är vardagsaktiva eller motionärer och resterande ca 5% har andra problem. I vissa delar samarbetar neuroteamet och rehabteamet, som exempel kan nämnas patienter med hjärnskakning.


Fysrehab har funnits sedan 2004, år 2014 ingick vi Vårdval rehab och flyttade då in i nya lokaler som utformats helt efter våra önskemål. Vår ambition är att ligga i frontlinjen vad gäller såväl idrottsmedicinsk som traditionell rehabilitering.


Vi strävar efter att alltid hålla oss uppdaterade på den senaste forskningen och arbeta utifrån ett evidensbaserat förhållningssätt i vår kliniska vardag. Vi har avtal med Västra Götalandsregionen i form av Vårdval Rehab och vi har ett mycket bra samarbete med vårdcentraler och sjukhus i Lidköping och närområdet men även med de större mottagningarna i Göteborg, Trollhättan och kringliggande städer. Våra stora, välkomnande lokaler ligger centralt i Lidköping och vi har ett bra utrustat gym för all tänkbar rehabilitering och träning. Fysrehab har ett högt söktryck och vi bygger för fjärde gången ut våra lokaler.


Vi har kontinuerligt personalutbildning och team-diskussioner för att bredda våra medarbetares kompetens och för att implementera den senaste forskningen i vår dagliga verksamhet. Vi håller varje år föreläsningar och kurser för idrottsföreningar i närområdet.


Vi åker även årligen på en eller två konferens med alla anställda. 


Är du intresserad?

Vänligen skicka din ansökan via e-post till: bjorn@fysrehab.se

fysrehab

REHABMOTTAGNING


Sjukgymnastik/Arbetsterapi/Logoped

Fabriksgatan 4

531 30  LIDKÖPING

Copyright © All Rights Reserved